Hoppa till innehåll

Vad är EM?

Vad är effektiva mikroorganismer (EM)?

EM effektiva mikroorganismer består av en blandning av olika sorters mjölksyre-, jäst- och fotosyntesbakterier, som jobbar ihop som ett lag.

Det finns tre grupper av välgörande mikroorganismer. Dessa förekommer sedan urminnes tider i naturen.

  1. En sort förekommer där vi ser processer av förruttnelse och stank, mögel, rost eller någon form av sjukdom.
  2. En annan sort där det finns renhet, harmoni, hälsa, blomster eller höstlöv i skogen som bryts ner, och faktiskt luktar gott.
  3. Och en tredje grupp – den största, som är neutral och anpassar sig för att hjälpa dessa mikroorganismer av de två ovan nämnda sorterna, som dominerar på stället.

Är det en obalans på en plats och man tillsätter EM återställer det därmed harmonin. EM hjälper till att bryta upp substanser var de än finns, i jord, i mage, på huden, osv, så att dessa substanser omvandlas till bl.a. näringsämnen, som t.ex. kroppen själv inte kan producera, bl.a., Vitamin B1, B2, B6, B12, K, folsyra, biotin, niacin, pantotensyra, m.m.

EMs karaktär är bl.a. antioxidativt. Finns det en process där harmoni saknas och man tillsätter EM skapas det harmoni. På så sätt hjälper EM att justera miljön till det positiva. Det kan vara förklaringen till varför nästan alla djur, som mer eller mindre kommer i kontakt med EM blir betydligt lugnare, då djur är mer känsliga för olika miljöer.