Hoppa till innehåll

Succé sedan 80-talet

EM står för effektiva mikroorganismer vilket upptäcktes av professor Higa i Japan 1987. Han förstod betydelsen av EM för hela jorden, naturen och människorna, och gav sin upptäckt om EM till den ideella organisationen EMRO. Därför är det idag EMRO som delar ut licenser och bevakar arbetet med EM runt om i världen. Ta en titt på www.emrojapan.com – där det finns mycket dokumenterat.

Det är Higas upptäckt som våra EM är baserat på.

I västländerna är EM en snabbt växande marknad, då allt fler människor upptäcker det på olika sätt. I Skandinavien är det mest för trädgårdar EM är känt genom den så kallade Bokashi-komposteringen som erövrar mer och mer av Sveriges trädgårdar. Viktoria Skoglund från TV4 säger att Bokashi är det bästa som hon har hittat. Sara Bäckmö från Skillnadens Trädgård, har gjort flera filmer om Bokashi och får höga tittarsiffror på Facebook.

Harmony & Balance koncentrerar oss i första hand på att etablera EM inom människors miljö, där EM konkurrerar bort de för oss ogynnsamma bakterierna och på så sätt utgör en avlastning för kroppen. Den tyska med.dr Anna Katherina Zschocke’s EM-forskning och erfarenhet, står som förebild för detta arbete.